28 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O NOUĂ ÎNCERCARE DE A GĂSI MEDICI PENTRU SPITALUL JUDEȚEAN

Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va relua procedura de scoatere la concurs a posturilor vacante de medici şi personal auxiliar în urma aprobării memorandumului către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin care a fost aprobată ocuparea a 35 de posturi vacante la unitatea spitalicească.

„În aceste zile, în urma memorandumului trimis către Ministerul Dezvoltării, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu ne-au fost aprobate 35 de posturi, dintre care 28 de medici şi restul de personal auxiliar, aşa că vom relua procedura de scoatere la concurs.

Avem neapărat nevoie de un medic hematolog şi endocrinolog şi registrator la oncologie, post care s-a vacantat anul acesta, iar pentru luna martie avem 12 gărzi neacoperite şi sperăm ca în maximum două luni de zile să avem măcar un medic nou la UPU, mai ales că am găsit o soluţie cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu ca medicilor care nu sunt din municipiu să li se plătească transportul şi chiar chiria, dacă vor să îşi închirieze o locuinţă în municipiu.

Deja avem patru medici care s-au înscris pentru a li se plăti chiria şi după aprobarea bugetului din luna februarie, vom aloca fonduri şi pentru acest lucru”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, Dragoş Chivu.

El spune că doar 832 din cele 1.105 posturi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu sunt ocupate. Cel mai mare deficit de personal este la UPU, unde doar două din cele 12 posturi de medici sunt ocupate, iar cinci posturi sunt ocupate cu medici rezidenţi, şi la cardiologie, unde e doar un medic în vârstă de aproape 70 de ani, care şi acesta a fost în concediu medical, şi doi medici rezidenţi.

La neurologie este un deficit de trei medici, dar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu mai este nevoie şi de medici pediatri, la radiologie şi imagistică medicală, de un endocrinolog, un hematolog şi un registrator medical.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER