21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O NOUĂ LOVITURĂ A POLIȚIEI DE FRONTIERĂ LA GIURGIU: PARFUMURI DE 365.000 DE LEI, CONFISCATE DE LA UN ȘOFER DE TIR

Un cetăţean bulgar, în vârstă de 35 de ani, este cercetat penal după ce a încercat să introducă în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu, într-un autocamion ce transporta bunuri în regim de coletărie, peste 1.400 de flacoane de parfumuri contrafăcute, în valoare de circa 365.000 de lei dacă ar fi bunuri originale.

Potrivit unii comunicat transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Giurgiu, în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au procedat la verificarea autocamionului, iar cu această ocazie au descoperit, în compartimentul pentru marfă, un palet ce conţinea cutii din carton cu produse de parfumerie.

În urma inventarierii produselor descoperite, a rezultat cantitatea totală de 1.460 parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute. Cetăţeanul bulgar nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele transportate.

Bunurile, în valoare de 365 de mii de lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, autorităţile efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER