21 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O NOUĂ ”SERIE” DE ARTICOLE CONTRAFĂCUTE, REȚINUTĂ DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ LA GIURGIU

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma controlului efectuat asupra unui autocar, mai multe colete voluminoase ce conțineau 1.760 bunuri – articole vestimentare, toate purtând însemnele unor branduri de lux şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 28.01.2024, în jurul orei 15.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un autocar ce aparține unei firme de transport persoane, care circula pe ruta Turcia-România.

Cu ocazia efectuării controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, mai multe colete voluminoase ce conțineau articole vestimentare, acestea aparținând unui cetățean turc, în vârstă de 20 de ani, pasager al autocarului.

În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea totală de 1.760 bunuri,  toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile descoperite, în valoare de aproximativ 15.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de pasagerul turc se efectuează cercetări, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Purtător de Cuvânt ITPF Giurgiu

Inspector de poliție

Raluca-Petronela Stan

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER