22 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O NOUĂ SERIE DE CONFISCĂRI ÎN VAMA GIURGIU: BUNURI DE CIRCA 400.000 DE LEI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei  Giurgiu  au descoperit, în urma unor controale specifice efectuate asupra a trei autocare,  cantitatea totală de 1.659 articole vestimentare, articole de marochinărie, articole de parfumerie şi perechi de încălţăminte, toate inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În cadrul acestui sfârșit de săptămână, în cursul zilelor de 27, respectiv 28 august a.c, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, mai multe mijloace de transport, aparţinând unor firme de transport internaţional de persoane.

În urma controalelor amănunţite efectuate asupra a trei autocare, colegii noştri au descoperit, în cala acestora, printre bagaje, pungi din plastic, de culoare neagră, care conţineau 302 articole vestimentare, 200 articole de marochinărie, 366 perechi de încălţăminte şi 791 articole de parfumerie, toate fiind inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că produsele descoperite aparţineau unor pasageri ai mijloacelor de transport, cetăţeni turci, în vârstă de 34, 41 respectiv 47 de ani.

Bunurile sus-menţionate, estimate la o valoare de  386.800 lei, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări faţă de persoanele în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de “punere în circulaţie a uui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare” şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluţii legale prin unitatea de parchet.

Purtător de cuvânt ITPF GIURGIU

Subinspector de poliție

Raluca DUMITRACHE

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER