20 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O NOUĂ ”SERIE” DE MIGRANȚI ILEGALI, DEPISTATĂ DE POLIȚIA DE FRONTIERĂ GIURGIU

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, cu sprijinul colegilor de la I.P.J. Argeş, I.J.J. Argeş precum și lucrătorilor din cadrul Serviciului pentru Imigrări al județului Argeș,  au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii si combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au identificat un autocamion în care se aflau nouă cetățeni irakieni, care încercau să ajungă ilegal în state din vestul Europei.

 

În data de 22.04.2021, în jurul orei 15.30, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.PF. Giurgiu, aflați în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migrației ilegale. În cadrul acţiuni iinformativ-operative, lucrătorii noștri au identificat un automarfar, înmatriculat în România, condus de un cetăţean român despre care aveau suspiciuni că transportă migranţi.

La momentul opririi automarfarului pe raza localității Drăganu, judeţul Argeş, patru dintre persoanele care se aflau ascunse în mijlocul de transport au  fugit către o zonă împădurită, aflată în imediata apropiere, iar celelalte cinci au rămas pe loc.

Acţiunea de căutare a celor patru persoane s-a derulat cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș și Serviciului pentru Imigrări al județului Argeș.

Grupul format din nouă bărbaţi a fost preluat si condus la sediul I.T.P.F. Giurgiu pentru continuarea verificărilor.Astfel, s-a stabilit faptul că cele nouă persoane sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 25 și 35 de ani și se aflau ilegal pe teritoriul țării noastre. Aceștia intenționau să ajungă în Germania pentru ocuparea unui loc de muncă.

Precizăm faptul că cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

 

      Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

                                       Inspector principal de poliție Popazu Roxana

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER