18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O ORĂ, DOUĂ ACCIDENTE GRAVE ÎN JUDEŢ, DUMINICĂ SEARA

O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, ca urmare a două accidente rutiere grave, petrecute în interval de circa o oră, pe două drumuri din judeţ.

Primul eveniment a fost înregistat în jurul orei 22.30, când pompierii de la ISU erau solicitaţi la o descarcerare, la Prundu:

„ISU Giurgiu a fost solicitat pentru a interveni la un accident rutier produs pe DJ 512, comuna Prundu. La fata locului au fost mobilizate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași.

Accidentul s-a produs între un autoturism în care se aflau patru persoane și un utilaj agricol, in urma impactului doua persoane rămânând încarcerate (femeie și bărbat de aproximativ 49 de ani).

Echipajele de pompieri au acționat pentru descarcerarea victimelor. S-a constatat faptul că femeia nu prezenta semne vitale, iar barbatul a fost transportat de urgență la spital de către un echipaj SAJ prezent la fata locului, semiconstient, cu leziuni la nivelul gatului.”

După primele cercetări, Poliţia face precizări despre acest eveniment:

„Aseară, în jurul orei 22.50, pe DJ 412, la km 6+400, pe raza localității Prundu, un bărbat de 55 de ani, din comuna Prundu, în timp ce conducea un autoturism din direcția Colibași către Prundu, s-a angajat neregulamentar in depășirea unui tractor agricol care avea atașat un plug suspendat, condus de către un bărbat de 57 de ani, din comuna Prundu, moment în care din sens opus circulau doua autoturisme, iar pentru evitarea coliziunii, conducătorul auto a virat dreapta și a intrat în coliziune cu plugul atașat tractorului.

În urma coliziunii a rezultat decesul unei femei de 50 de ani, din comuna Prundu, pasager pe locul din fata al autoturismului, rănirea conducătorului auto și a unui bărbat de 48 de ani, pasager în autoturism, tot din comuna Prundu, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

S-a întocmit dosar penal pentru ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă.”

La aproximativ o oră după acest accident, pompierii erau, din nou, chemaţi la un eveniment similar:

„Un alt accident rutier s-a produs în jurul orei 23:40, între localitatile Naipu și Prunaru. La locul solicitării s-au deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, o ambulanță SAJ Giurgiu, doua ambulanțe SMURD din cadrul ISU Teleorman și două ambulanțe SAJ Teleorman.

In accident au fost implicate patru autoturisme. Din cele cinci victime, trei au necesitat îngrijiri medicale, iar două dintre acestea au fost preluate și transportate la spital de către ambulanțele SMURD Teleorman.”

În acest caz, Poliţia a avut o surpriză, constatând că autorul accidentului era sub influenţa alcoolului:

„Tot aseară, în jurul orei 23.40, un tânăr de 28 de ani, din orașul Mihăilești, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 6 in afara localității Naipu, având direcția de deplasare către Alexandria, nu a păstrat o distanță de siguranță fata de un autoturism condus de un bărbat de 57 de ani din comuna Letca Noua, care circula in fata sa în aceeași direcție, a intrat în coliziune cu acesta, a pierdut controlul direcției autoturismului, a pătruns pe sensul opus deplasării sale și a acroșat un alt autoturism care circula regulamentar către București.

În urma accidentului a rezultat avarierea autovehiculelor implicate și rănirea conducătorului de 57 de ani, a unui bărbat de 50 de ani din comuna Răsuceni și a unui tânăr de 18 ani tot din comuna Răsuceni, ocupanți ai aceluiași autoturism, care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei trei conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest, care a indicat valoarea de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul de 28 de ani, și 0,00 mg/l pentru ceilalți doi conducători.

S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER