26 noiembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O SINGURĂ ZI, DOUĂ VEȘTI BUNE PENTRU SPITALUL GIURGIU

Prima veste bună este faptul că Spitalul Județean Giurgiu primește o sponsorizare de 1,5 milioane de lei. Banii vin de la Hidroelectrica.

Potrivit profit.ro, acționariatul Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, a aprobat astăzi, în cadrul unei ședințe AGA extraordinare, sponsorizarea unui număr de șapte instituții medicale cu unități de primiri urgențe, cu suma totală de 10,033 milioane lei.

Hotărârea a fost luată ca urmare a situației de risc excepțional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus și în contextul creșterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României, se arată într-un comunicat al companiei de stat.

Decizia de sponsorizare, precum și hotârârile privind alocările de sume, au fost luate cu unanimitatea voturilor celor doi acționari, statul român prin Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (80% din capital) și Fondul Proprietatea (20%), se precizează în comunicat.

Suma de peste 10,033 miloane de lei alocată astăzi acțiunilor de sponsorizare este repartizată unui număr de șapte spitale din țară, printre care se numără și Spitalul Județean Giurgiu, care primește 1,5 milioane lei.

Lista completă a spitalelor ce primesc această sponsorizare este următoarea:

Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș  – 1.500.000 lei;

Spitalul Județean de Urgență Vâlcea  – 1.500.000 lei

Spitalul Clinic Județean Mureș – 1.033.000 lei

Spitalul Județean de Urgență Deva – 1.500.000 lei

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu – 1.500.000 lei

Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin – 1.500.000 lei

Spitalul Județean de Urgență „ Sfântul Ioan cel Nou” Suceava – 1.500.000 lei

Cea de-a doua veste bună este cea anunțată de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş: vor fi decontate din fonduri europene echipamente medicale sau de protecţie medicală, într-un plafon de 350 milioane de euro.

”Din fonduri europene urmează să decontăm partea de echipamente medicale, echipamentele de protecţie medicală, iar pentru România, în plus faţă de rezerva pe care o avem, în limita deocamdată a unui plafon de 350 de milioane de euro, vom asigura decontarea echipamentelor medicale pe care le va procura fie Ministerul Sănătăţii, fie Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, fie unităţile sanitare, fie, după caz, autorităţile publice locale. Chiar în cursul zilei de mâine, după o discuţie pe care o voi avea cu domnul prim-ministru, voi propune o circulară care să meargă la unităţile sanitare din teritoriu ca să limpezim modalitatea de decontare din fonduri europene a echipamentelor medicale”, a explicat Boloş, la Digi24, duminică.

Ministrul spune că este vorba inclusiv de mănuşi, dezinfectanţi sau combinezoane.

”Pe lângă ventilatoare, sisteme de monitorizare, injectomate, inclusiv partea de laringoscoape, toate aceste echipamente medicale care sunt necesare în momentul de faţă, vom asigura inclusiv decontarea echipamentelor de protecţie medicală ale medicilor şi personalului medical implicat în tratamentul bolnavilor. Aici intră de la mănuşi pentru protecţia mâinilor, combinezoane, dezinfectanţi, tot ce înseamnă echipamente de protecţie medicale, un efort pe care România îl face în momentul de faţă pentru ca să asigurăm decontarea unei cantităţi cât mai mari de echipamente medicale pentru ceea ce înseamnă acţiunile ce se desfăşoară în momentul de faţă de către unităţile sanitare”, a mai declarat Boloş.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER