18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

O ZECIME DE PROCENT A RIDICAT JUDEȚUL GIURGIU ÎNCĂ UN LOC ÎN CLASAMENTUL NAȚIONAL, LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

De la 75,2 la 75,3% – o zecime de procent; cu atât a crescut promovabilitatea la Evaluarea Națională după rezolvarea contestațiilor în județul Giurgiu. Deși nu pare a fi mare lucru, această zecime a mai ridicat cu un loc județul Giurgiu în ierarhia națională, astfel că acum Giurgiu este pe locul 13, la egalitate cu județul Vîlcea.

Într-un  scurt interviu acordat colegilor de la jurnalgiurgiuvean.ro, inspectorul școlar general Ion Ghimpețeanu a vorbit atât despre rezultatele de la Evaluare, cât și despre cele de la Bacalaureat:

”Foarte mulți au  optat pentru un liceu teoretic, necunoscând adevărata posibilitate  a elevului și de aceea ne confruntăm cu situații din ce în ce mai triste, mai tragice, pentru că avem copii care dau a cincea, a șasea sau chiar a șaptea oară BAC-ul!

Odată rupt de realitate, timp de  doi ani, un copil nu mai are pretenția că la matematică mai poate să recupereze materia pierdută la cursurile din timpul liceului. 

În ceea ce privește rezultatele la examenul de Bacalaureat, vorbim despre absolvenții care au intrat la liceu cu note de 4, 4,50, până în 5! De aceea trebuie să așteptăm încă cel puțin doi ani – așa cum am declarat în mai multe rânduri – pentru a constata o creștere reală a rezultatelor.

Cu Evaluarea Națională primul impact l-am avut însă chiar cu un an în urmă, când ele au fost îmbucurătoare, căci de la ultimele locuri pe care ne-am clasat ani de-a rândul, anul trecut am avut 8 județe în spatele nostru.

Acest lucru mi-a dat de gândit și am încercat să aflu ce a funcționat mai bine, ce „itemi” au fost dezvoltați mai bine și unde am putut să punctăm mai bine, pe fiecare domeniu în parte …De la monitorizare, pregătire suplimentară, parcurgerea programelor școlare, monitorizarea director- profesor, profesor- diriginte – familie, și am umblat acolo unde am considerat că este cel mai important. Așa că anul acesta am plusat și am constatat, cu multă bucurie, că a funcționat ce am făcut la începutul anului școlar 2022-2023…

Am vrut totodată să demonstrez că elevii din județul nostru nu sunt mai slab pregătiți față de cei din alte județe, ci dimpotrivă, am confirmat acum că avem elevi de valoare și că avem cadre didactice pe care trebuie să le sprijinim. Însuși măsurile financiare vin să suplinească acest aspect. Dorim să avem elevi care să ne reprezinte mai departe…” – a declarat inspectorul general al IȘJ Giurgiu, prof. Ion Ghimpețeanu pentru Jurnalul Giurgiuvean.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER