27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

OMAGIU UNUI MARE GIURGIUVEAN: NARCIS COMAN

Fostul portar al echipei naţionale de fotbal, Narcis Coman, a mărturisit vineri, la Giurgiu, că nu se aştepta să se scrie o carte despre viaţa şi activitatea lui.

El a participat la lansarea volumului: „Narcis Coman – prin viaţă fără mănuşi”, scris de Gelu Brebenel.

„Nici nu mă aşteptam vreodată că se va scrie o carte despre mine, mulţumesc celor au avut încredere în mine ca sportiv, ca om! Mulţumesc acestui oraş pe care l-am reprezentat cu cinste. Sunt giurgiuvean, bivolar, crescut pe malul Dunării, crescut de antrenorul Marin Anastasovici”, a afirmat Narcis Coman, la lansarea volumului .

„Mă bucur nu atât pentru mine, mă bucur foarte mult pentru Narcis Coman şi pentru giurgiuvenii care vor citi cartea noastră şi aşa îl vor cunoaşte mai bine pe maestru”, a spus, cu acelaşi prilej, autorul volumului, Gelu Brebenel.

„Când deschizi această carte şi îl ai lângă tine pe Narcis Coman, ai emoţii pentru că eşti lângă un mare campion al României. A fost primul portar fotbalist al anului într-o perioadă în care portarii nu erau desemnaţi fotbalişti ai anului. Domnul Narcis Coman putea să câştige singur un meci şi putea să ia singur reproşurile atunci când echipa pierdea. Avem în faţă o carte ce are ca subiect un erou al zilelor noastre. Era nevoie ca Giurgiu să aibă un erou pe care să îl pună în vitrina gloriei fotbalistice a oraşului”, a declarat, la rândul său, Ionel Muscalu, de la Biblioteca Judeţeană Giurgiu.

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, fostul primar al municipiului, Lucian Iliescu, oameni care au susţinut şi susţin sportul, care l-au cunoscut şi sprijinit pe Narcis Coman, gazetari, foşti şi actuali sportivi, au participat vineri la evenimentul de lansare a volumului: ‘Narcis Coman- prin viaţă fără mănuşi’, care urmează să fie lansat şi la Clubul Astra.

Narcis Coman s-a născut la Giurgiu, la 5 noiembrie 1946 şi a început să joace fotbal la vârsta de 13 ani, pe stadionul Olimpia Giurgiu, antrenat de Marin Anastasovici. În 1967 a debutat în naţionala României, iar în 1978 i s-a acordat titlul de „Jucătorul Anului”.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER