30 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

OMOR ÎN PENITENCIAR: UN DEȚINUT DE 50 DE ANI, GĂSIT MORT ÎN CELULĂ, DUPĂ UN CONFLICT SPONTAN

Poliţiştii giurgiuveni efectuează cercetări într-un dosar de omor deschis în legătură cu cazul unui deţinut din cadrul Penitenciarului Giurgiu care a fost găsit decedat în celulă.

„Poliţiştii efectuează cercetări pentru infracţiunea de omor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu după ce un deţinut din cadrul Penitenciarului Giurgiu a fost găsit decedat în celulă”, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a IPJ Giurgiu, Ramona Stan.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, deţinutul în vârstă de 50 de ani efectua o pedeapsă cu închisoarea de 25 de ani pentru infracţiunea de omor calificat.

El stătea în camera de detenţie cu alţi trei deţinuţi şi aceştia ar fi anunţat supraveghetorii din cadrul Penitenciarului că bărbatul ar fi fost găsit într-o baltă de sânge.

„La data de 9 martie 2022, în interiorul uneia dintre camerele de deţinere a avut loc un incident. Practic, între două persoane private de libertate clasificate în regim de maximă siguranţă a izbucnit un conflict spontan care a condus la decesul uneia dintre acestea. Personalul medical al unităţii şi personalul operativ au intervenit conform procedurilor în vigoare, însă în pofida manevrelor de resuscitare la care a participat şi un echipaj de ambulanţă, solicitat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, a fost constatat decesul unui deţinut”, se arată într-un comunicat de presă, emis joi de Penitenciarul Giurgiu.

În conformitate cu prevederile legale, evenimentul a fost notificat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

Verificările la faţa locului au început imediat după incident, fiind realizate de către organele judiciare, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.

De asemenea, autorităţile au procedat la informarea familiei deţinuţilor, a judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a Poliţiei Municipiului Giurgiu.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER