27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

OPT ORE DE LUPTĂ CU FOCUL PENTRU POMPIERI, LA TUFA

Incendiul izbucnit joi seară la un grajd din localitatea Tufa a fost stins după aproape opt ore de luptă cu focul. Intervenția a început în jurul orei 22, joi seară și s-a încheiat vineri, la ora 6.

Potrivit pompierilor de la ISU Giurgiu, din păcate a fost vorba și de o victimă, însă nu a incendiului propriu-zis. Mai exact, mama proprietarului grajdului ars a suferit un infarct și nu a mai putut fi salvată.

Iată ce spun reprezentanții ISU despre această intervenție:

Incendiul din localitatea Tufa a fost lichidat in jurul orelor 06.00 in aceasta dimineata.

In ceea ce priveste consecintele evenimentului au ars: acoperisul grajdurilor (si podul) cu plantele furajere existente in interior (cca. 500 baloti paie). In timpul incendiului au murit: 7 bovine, 1 cabalina si cca. 10 pasari de curte.

Au fost salvate: 10 bovine, 2 porcine si cca. 30 pasari curte.

In ceea ce priveste cauza probabila a producerii incendiului este vorba despre depozitarea cenusei si jarului nestins in apropierea materialelor combustibile.

Au intervenit 18 pompieri cu 4 ASAS si o autospeciala de prima interventie si comanda, 1 EPA – din cadrul ISU Giurgiu si 1 echipaj TIM din cadrul ISU B-IF.
Din nefericire, pe timpul incendiului, un eveniment nedorit a avut loc, mama proprietarului afectat de incendiu facand stop cardio-respirator. EPA Mihailesti prezent la fata locului a inceput manavrele de RCP. Un echipaj de Terapie Intensiva Mobila a fost solicitat in sprijin din cadrul ISU B-IF, medicul echipajului constatand in cele din urma decesul victimei.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER