27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PACIENŢII DIN GIURGIU NU AU AVUT DE SUFERIT ÎN URMA PROTESTELOR MEDICILOR DE FAMILIE

După cum se ştie, medicii de familie din întrega ţară anunţaseră, prin organizaţiile ce îi reprezintă, că încep miercuri un protest, fiind decişi să nu mai efectueze consultaţii şi să nu elibereze reţete gratuite şi compensate.

La Giurgiu, însă, protestul medicilor de familie a fost diferit:

„Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Giurgiu, Carmen Nicolescu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că cei 108 medici de familie din judeţul Giurgiu susţin cererile profesionale ale colegilor de la nivel naţional şi protestează miercuri prin purtarea de banderole negre, dar vor efectua consultaţii şi vor elibera reţete pentru pacienţi.

„Am discutat cu medicii de familie din judeţ, cu unii telefonic, alţii mi-au dat răspunsul în scris, şi toţi cei 108 medici de familie din judeţul Giurgiu susţin toate cererile profesionale ale medicilor de familie la nivel naţional, însă din punctul de vedere al semnării actelor adiţionale cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, unii dintre ei au semnat aceste acte şi alţii sunt în curs de semnare, iar medicii de familie din judeţ vor da reţete şi bilete de trimitere pacienţilor. Ei au ales să protesteze prin purtarea de banderole şi explicând pacienţilor nemulţumirile pe care le au”, a declarat Carmen Nicolescu.

Ea a spus că medici de familie susţin alocarea de zece la sută din bugetul asigurărilor de sănătate pentru medicina primară şi de familie în condiţiile în care în prezent este alocat un procent de 5, 67 la sută. O altă „nemulţumire majoră” a medicilor de familie este legată de sistemul de sistemul informaţional „care funcţionează cu întreruperi şi sincope majore şi sunt multe greşeli” ceea ce duce la „pierdere mare de timp şi pune într-o situaţie proastă atât medicii cât şi pacienţii”. (www.agerpres.ro)

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER