Este concluzia la care au ajuns organizatorii acțiunii desfășurate sâmbătă, la Vedea:
”James A. Autrey spunea „Cred ca sta in firea oamenilor sa fie eroi atunci cand li se da sansa.”, iar azi s-a dovedit adevarata aceasta afirmatie.
In aceasta zi, condusi de domnul primar al Comunei Vedea, Taga Marian, sateni simpli au luat parte la plantarea Padurii Eroilor Giurgiuveni. Au fost 7000 de copaci, am reusit sa plantam putin peste 4000 de arbori carora le-am atribuit nume de soldati. Acesti soldati aveau domiciliul in Judetul Giurgiu si au murit fie in Primul Razboi Mondial, fie in cel De-al Doilea si au fost ingropati (poate) undeva, fie au fost dați disparuti. Azi au o „cruce” a lor.
Domnul Primar nu a fost singur. L-au ajutat Cercetasii Romaniei- DANUBIUS Giurgiu, motiv pentru care-i multumim Doamnei Geanina Ub si micilor cercetasi.
Vrem sa multumim Plantăm fapte bune în România pentru logistica si gandurile bune. Multumim @Asociatia Cultul Eroilor ,,Regina Maria” Filiala Giurgiu pentru ca ne-au oferit listele cu soldati. Vrem sa multumim
Serisan pentru ca au dat dovada de un profesionalism rar intalnit si ne-au furnizat placutele pentru soldati in timp record (7000 de placute). Multumim Ministerul Mediului – România pentru ca ne-a sprijinit in acest demers si ne-au oferit copaceii pe care i-am plantat.
Multumesc tuturor colegilor nostri de la Călător prin România si, nu in ultimul rand, multumesc echipei Domnului Primar pentru ca a stat cu noi, a muncit cat o armata de oameni si au fost cei care au ,,inchis lumina” astazi pe plantatie.
Padurea Eroilor Giurgiuveni nu este despre echipa noastra, despre x sau y, ci este despre noi toti, oamenii care si-au dat mana, cetateni si reprezentanti ai romanilor si giurgiuvenilor, pentru a face ceva ce o sa ramana multi ani. Prin munca depusa am eliminat o groapa de gunoi (peste 30 de saci de gunoi stransi) si, incet, dar sigur, am transformat-o intr-o padure. Plantarea celor 3000 de puieti o vom face zilele urmatoare.
Azi am fost toti niste eroi pentru cei care si-au dat viata pentru noi acum mult timp.” – notează reprezentanții organizatorilor ineditei acțiuni de la Vedea, Asociația ”Călător prin România”.