14 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PANDEMIE, PANDEMIE, DAR EVAZIUNEA FISCALĂ E ”ÎN FLOARE”. PERCHEZIȚII LA GIURGIU, ÎNTR-UN ASTFEL DE DOSAR

La data de 17 martie 2021, poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, efectuează 62 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui, în cadrul a două dosare penale. 31 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare.

În fapt, cercetările privesc 5 grupări infracţionale specializate în infracţiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale, ce desfăşoară activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule rulate.

Prin intermediul acestor societăţi comerciale, ar fi fost achiziţionate autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa, Spania, dar şi din alte ţări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Activitatea infracţională a bănuiţilor ar fi fost săvârşită prin intermediul mai multor societăţi comerciale şi ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019.

Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, inspectoratele de poliţie judeţene Ilfov, Bacău, Braşov, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa şi Vaslui.

La activităţi participă şi specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică şi luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

În vederea aducerii la îndeplinire a tuturor măsurilor procesuale şi procedurale instituite, activităţile beneficiază de sprijinul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

IGPR

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER