21 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PARTICIPARE-RECORD LA CROSUL TRANSFRONTALIER

Un număr 330 de alergători cu vârste cuprinse între 18 şi 77 de ani, din zece ţări, participă sâmbătă la cea de-a VI-a ediţie a crosului transfrontalier „Free Spirit Run Ruse-Giurgiu”, pe un traseu de aproximativ 15 kilometri cu plecare din municipiul Ruse, Bulgaria, traversarea Podului Prieteniei şi sosire pe esplanada Teatrului Tudor Vianu din municipiul Giurgiu.

„În competiţia cu numărul şase a crosului ‘Spiritului liber’ s-au aliniat la startul din faţa Monumentului Libertăţii din oraşul Ruse un număr de 180 de alergători români, 140 din Bulgaria, dar şi zece alergători din Irlanda, Polonia, Japonia, Belgia, Serbia, Italia, Kenya, Ungaria. Întrecerea se va desfăşura pe sexe şi trei categorii de vârstă: peste 18 ani, peste 40 şi peste 50 de ani. Aceştia parcurg în alergare o distanţă de 15 kilometri din centrul oraşului Ruse şi până în centrul oraşului Giurgiu, unde vor fi aşteptaţi cu medalii şi premii în bani, fondul de premiere asigurat cu sprijinul sponsorilor fiind de şase mii de euro. La categoria plus 18 ani premiul întâi va fi de şase sute de euro, dar vom premia toţi sportivii care se clasează pe primele zece locuri. La toate categoriile de întrecere, pentru ultimul loc, premiul va fi de 50 de euro”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul Clubului Sportiv Municipal Dunărea Giurgiu, Mirel Marin.

Mirel Marin spune că ediţia de anul acesta a crosului a surprins prin atingerea numărului maxim de alegători înscrişi rapid, mai ales că nu a existat taxă de participare, dar şi prin numărul mare de participanţi români, mai mult de jumătate dintre cei înscrişi la această ediţie la start fiind de naţionalitate română.

Prin caracterul său transfrontalier, crosul „Free Spirit Run Ruse-Giurgiu” dintre România şi Bulgaria este singurul din Europa de Est şi puţinele din lume, de notorietate mai fiind o competiţie care se află la a XIII-a ediţie, pe o distanţă de zece kilometri între Marea Britanie şi Scoţia, intitulată X Border.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER