27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PAŞTELE 2017 – PRINTRE CELE MAI LINIŞTITE SĂRBĂTORI DIN ULTIMII ANI ÎN JUDEŢUL GIURGIU

Este concluzia ce se desprinde din sinteza activităţilor şi evenimentelor înregistrate în perioada sărbătorilor Pascale, atât de Poliţie, cât şi de Jandarmeria Giurgiu:

„Poliţiştii giurgiuveni au acţionat pe perioada minivacanţei de Paşti, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică pe raza localităţilor urbane şi rurale din judeţul Giurgiu.

Astfel, poliţiştii au acţionat în localităţile judeţului, pe drumurile publice, în gări, autogări, portul Giurgiu şi zona adiacentă acestora, în zonele aglomerate în care s-au desfăşurat manifestări religioase, cultural artistice sau de agrement.

Pe timpul minivacanţei, poliţiştii au aplicat 212 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 85.314 lei şi au întocmit 40 de dosare penale.

Poliţiştii rutieri au constatat 9 infracţiuni rutiere (1 pentru consumul de băuturi alcoolice, 6 pentru conducere fără permis, 2 pentru punerea în circulaţie de autovehicule neînmatriculate), au reţinut în vederea suspendării 17 permise de conducere şi au retras 1 certificate de înmatriculare.

În mediul rural pe fondul consumului de alcool s-au produs 26 altercaţii, majoritatea intrafamiliale, pentru care poliţiştii au deschis dosare penale pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe.

De menţionat este faptul că în zona lăcaşurilor de cult şi a localurilor publice nu au fost înregistrate evenimente, iar pe drumurile publice nu s-au produs accidente rutiere cu victime.

Poliţiştii giurgiuveni mulţumesc cetăţenilor pentru spiritul civic şi modul liniştit în care au înţeles să-şi petreacă minivacanţa de Paşti.”

Şi jandarmii au aceleaşi concluzii:

Peste 200 de jandarmi au fost la datorie în intervalul 14-17 aprilie a.c. cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale. Datorită mobilizării unui dispozitiv important de ordine publică în stradă și a gestionării prompte a fiecărui caz, echipajele Jandarmeriei nu s-au confruntat cu incidente.

În prima și a doua zi de Paști, jandarmii au intervenit pentru soluționarea unor situații sesizate de cetățeni în orașul Bolintin Vale și în municipiul Giurgiu.

Astfel pe timpul slujbei de Învire, după ce a ieșit din Biserica  “Adormirea Maicii Domnului” din Bolintin Vale, un bărbat a fost surprins cu un cuțit asupra sa. În acest caz au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Luni, 17 aprilie a.c. jandarmii au intervenit pe strada 1 Decembrie 1918 pentru aplanarea unui conflict între doi adolescenți: o fată de 18 ani și un băiat de 22 de ani. În acest caz au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de loviri și alte violențe” și distrugere”.

În ambele situații cercetările vor fi continuate de Poliție.

Totodată, în intervalul 14-17 aprilie a.c., au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.300 lei (un avertisment scris și 11 amenzi) pentru fapte precum adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, provocarea de scandaluri și consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER