16 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PATRU FEMEI DIN SOMALIA, GĂSITE ASCUNSE ÎNTR-UN TIR, LA VAMA GIURGIU

Patru femei de origine somaleză au fost depistate de către poliţiştii de frontieră giurgiuveni, ascunse în compartimentul marfă al unui ansamblu rutier. Acestea, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În cursul acestei nopți, în jurul orei 04.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 50 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat faptul că șnurul asigurator era secționat și lipit, motiv pentru au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului.

Astfel, în compartimentul pentru marfă, printre bunurile transportate, au fost descoperite ascunse, patru persoane de sex feminin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt de origine somaleză și au vârste cuprinse între 23 și  39 de ani.

Acestea au declarat polițiștilor faptul că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Femeile intenționau să ajungă în Germania.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cele patru femei, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

IPTF GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER