30 noiembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

PE MĂSURĂ CE DEFICIENȚELE SE REMEDIAZĂ, CENTRELE CU ACTIVITATEA SUSPENDATĂ SE REDESCHID

După cum deja se știe, în perioada 10 – 16 iulie 2023, două comisii mixte de control constituite prin Ordin al prefectului, conform Ordinului ministrului de interne, au verificat centrele rezidențiale pentru persoane vârstnice, pentru adulți cu dizabilități și la centrele de plasament copii, care funcționează pe raza județului Giurgiu.

Potrivit Instituției Prefectului, din cele două comisii mixte de control au făcut parte reprezentanți ai: Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Inspectoratului Teritorial de Muncă Giurgiu, Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Giurgiu, Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Vlașca” al județului Giurgiu.

”Menționăm că pentru centrul rezidențial destinat îngrijirii și asistenței persoanelor cu dizabilități ”Sfânta Maria” din localitatea Singureni, DGASPC Giurgiu și conducerea centrului au convenit asupra relocării beneficiarilor, astfel încât centrul să poată duce la îndeplinire măsurile dispuse de către comisie.

De asemenea, Instituția Prefectului – județul Giurgiu a solicitat Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Giurgiu lista cu agenții economici care au ca obiect de activitate conexă prestări servicii în domeniul social. Dintre cele 21 de entități identificate de către Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, în urma verificărilor efectuate de către Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu, s-a constatat că niciuna dintre  acestea nu prestează acest tip de activitate.

Totodată, menționăm că la data de 15 iulie 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a dispus, ca urmare a remedierii deficiențelor constatate, redeschiderea următoarelor structuri din subordinea DGASPC Giurgiu: CPVI Casa Phare, CPVI 21, 22, CPVI 71 și CPVI Casa Comber ” – precizează reprezentanții Prefecturii Giurgiu.

 

 

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER