27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PE ULTIMA SUTĂ DE METRI, BĂDĂLĂU VREA SĂ-ȘI ”PLANTEZE” OAMENII FIDELI ÎN INTERIORUL UNOR COMPANII IMPORTANTE

Deputatul liberal Virgil Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaților, a declarat în studioul Puterea Știrilor că Ministerul Economiei, condus de ministrul demis Niculae Bădălău, scoate „brusc și subit” la concurs consiliile de administrație pentru Transelectrica și Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune.

„Bădălău vrea să-și planteze niște oameni fideli în interiorul companiilor”

Președintele PNL Mehedinți susține că, potrivit informațiilor sale, Bădălău vrea să își planteze oameni fideli în interiorul companiilor și să-i securizeze pe OUG 109.

„În ultima perioadă primesc tot felul de informații din interiorul diverselor ministere. Aș vrea pe această cale să atrag atenția: nu mi se pare normal ca Ministerul Economiei să scoată brusc și subit la concurs prin OUG 109 consiliile de administrație pentru Transelectrica și Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune. Pentru cei care nu știu sau nu își mai aduc aminte, la Transelectrica tocmai ce a fost un scandal cu un domn care avea o diplomă falsă. Cred că nu ar trebui tratată Transelectrica ca și operator național de transport de energie electrică așa pe ultima sută de metri a unei guvernări schimbate.

Eu i-aș spune așa politicos domnului Bădălău că ar fi bine să stopeze aceste concursuri. La Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune, lumea nu știe dar noi în Parlament i-am dat niște atribuții de securitate națională, de monopol pe instalațiile de la Nuclearelectrica și nu ne putem juca așa că vrea nu știu cine să fie în Consiliul de administrație. Acolo am văzut că lucrurile se grăbesc și mai mult. Am auzit că ar vrea să vină un director adjunct de la RAR. Ce treabă are RAR cu o companie de registru din partea asta. Am auzit și varianta că ar vrea să vină o doamnă pe care domnul ministru a făcut-o funcționar public la Bolintin Vale și nu are nicio pregătire.

Cred că este cazul să oprească aceste lucruri și domnul ministru Bădălău ar trebui să oprească toate aceste construcții pe care să le facă, să își planteze niște oameni fideli în interiorul companiilor și să-i securizeze pe OUG 109. Nu e normal să facă asta și îl asigur că oricine va fi ministrul Economiei va opri aceste lucruri. Oamenii trebuie să fie profesioniști”, a declarat Virgil Popescu la Puterea Știrilor.

Nu în ultimul rând, deputatul PNL atrage atenția că și la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat se scot posturi la concurs, chiar înainte ca Guvernul Viorica Dăncilă să plece de la Palatul Victoria, și avertizează că Executivul care va veni va bloca aceste lucruri.

„S-au mai scos brusc la concurs vreo 18 posturi la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin diverse țări din Europa, America Latină. Până acum ce au pățit? Vor să își titularizeze clientela de partid? Doresc să mai scoată încă 15 posturi la concurs. Până acum nu le-au scos, dar acum am înțeles că se grăbesc să le scoată. Nu poți să faci asta pe ultima sută de metri. Trebuie să se oprească. Nu vor avea șanse. Guvernul va veni și va bloca aceste lucruri”, a declarat Virgil Popescu la Puterea Știrilor.

Ministerul Economiei a anunțat, recent, inițierea procesului de recrutare și selecție de candidați pentru Consiliul de Supraveghere al CNTEE Transelectrica. Procesul de recrutare și selecție presupune parcurgerea mai multor etape cu o durată de maxim 75 de zile. Candidații interesați pot depune dosarele până pe 23 octombrie.

Se pare că ieri a avut loc interviul pentru selecţia din lista scurtă a administratorilor CNCIR. Vezi aici procedura de selecţie.

www.psnews.ro

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER