24 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PENITENCIARUL GIURGIU ”GĂZDUIEȘTE” ȘI CÂȚIVA BĂTRÂNI TRECUȚI DE 90 DE ANI

La Penitenciarul Giurgiu se află în prezent încarcerate 1.477 de persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 93 de ani, iar cei trecuţi de 90 de ani execută, în principal, pedepse privative de libertate pentru lovituri în urma certurilor pentru pământ.

„În cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu se află 1.477 de persoane private de libertate, marea lor majoritate, respectiv 600, sunt în regimul cel mai sever de maximă siguranţă. Pe parcursul anului trecut au fost acordate la Penitenciarul Giurgiu un număr de 7.290 de vizite deţinuţilor cu aparţinătorii lor, persoanele aflate în detenţie au primit 3.800 de pachete”, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Giurgiu, comisar şef de poliţie de penitenciare Cornel Răduţă.

Persoanele private de libertate din cadrul Penitenciarului Giurgiu au vârste cuprinse între 21 şi 93 de ani, cei mai mulţi dintre deţinuţi execută pedepse pentru furt calificat, iar cei cu vârste peste 90 de ani execută, în general, pedepse privative de libertate pentru lovituri în urma certurilor pentru pământ.

„Deţinuţii din cadrul Penitenciarului Giurgiu au vârste începând de la 21 de ani. Cel mai în vârstă are 93 de ani şi sunt mai mulţi în jurul acestei vârste. Cei cu vârste de peste 90 de ani execută pedepse pentru diverse fapte, începând de la lovituri şi altele, se mai ceartă pe la ţară pe pământ, îşi mai dau câte o bâtă în cap sau o sapă sau sunt oameni mai necăjiţi, care nu au avut posibilitatea să plătească energia electrică şi au chemat pe cineva să-i branşeze încă o dată pe acolo”, a declarat pentru AGERPRES şef serviciu în cadrul Penitenciarului Giurgiu şi reprezentantul Sindicatului din Penitenciarul Giurgiu, Ionuţ Mogîldea.

În Penitenciarul Giurgiu sunt 393 de camere de detenţie cu suprafeţe de aproximativ 20 de metri pătraţi şi fiecare cameră are baia proprie. În fiecare cameră stau între doi şi cinci deţinuţi.

www.agerpres.ro

imagine: foto Arcanu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER