27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PENTRU PRIMA DATĂ, ”NOAPTEA MUZEELOR” A FOST UN SUCCES LA GIURGIU

Nu este primul an în care Muzeul Județean ”Teohari Antonescu” se înscrie printre instituțiile ce au marcat – în toată Europa – ”Noaptea muzeelor”, dar este primul an în care vizitatorilor chiar li s-a oferit ceva interesant, ceva care să îi atragă…

Fie că vorbim despre proiecțiile video de pe fațada muzeului, fie despre statuile vivante, spectacolele, expozițiile ori magicianul adus special pentru această ocazie, toate ofertele Muzeului au fost foarte bine primite, dovadă stând numărul mare de vizitatori care au ținut să vadă acțiunile de sâmbătă seara, în ciuda ploii.

Un suflu nou, adus – fără îndoială – de entuziastul director Ionel Muscalu, un suflu nou care s-a simțit foarte clar și cu această ocazie…

Modest, ca întotdeauna, însă, directorul Ionel Muscalu spune că totul se datorează echipei:

”Ce înseamnă Muzeul Judetean Teohari Antonescu Giurgiu?

Înseamnă o Echipă, oameni care știu ca ceea ce contează pentru Giurgiu este uneori mai mult decât propria lor părere . Înseamnă cooperare, căci din puțin cu puțin nu trebuie să înmulțești sărăcia.

Dar, înainte de toate, înseamnă omenie, iubire de cetate și de identitate. Iubim Giurgiu! Și asta a fost de ajuns pentru aproape 2000 de giurgiuveni care au intrat, restul urmărindu-ne de afară.

Mulțumesc mult si echipei de la Muzeul Regional de Istorie din RUSE! Doamna director adjunct a fost; împreună cu o parte a etnografilor de la Casa Caliopei aici și a bucurat sute de copii. Mulțumesc prietenei mele Lili Ganceva, directoarea Euroregiunea Danubius, care a alergat jumătate de România ca să fie alături de noi!

DOAMNE, MULȚUMESC GIURGIUVENILOR CARE AU AVUT ÎNCREDERE ÎN NOI ȘI AU VENIT, UNII DE LA NUNTA, ALȚII DE LA ALTE EVENIMENTE, doar ca sa ne vadă! Asta nu se putea întâmpla fără presa locală, care a mediatizat în mod special, de la începutul anului Muzeul Judetean Teohari Antonescu Giurgiu!” – este postarea directorului Ionel Muscalu, după ”Noaptea Muzeelor”.

Așadar, încă o acțiune de succes, menită a scoate Muzeul Județean din anonimatul ă în care ”zăcea” de zeci de ani, o acțiune pentru care Ionel Muscalu și echipa sa merită cele mai sincere felicitări!

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER