20 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PERCHEZIȚII BOMBĂ LA GIURGIU! CLANUL BUTOANE ȘI CUNOSCUȚI OAMENI DE AFACERI ȘI DIN SFERA POLITICĂ, SUSPECȚI DE INFRACȚIUNI CU PEDEPSE DE ZECI DE ANI. AM AFLAT PRIMELE NUME!-SURSE

Percheziții bombă la Giurgiu, sub coordonarea procurorilor antimafia ai DIICOT-Structura Centrală. Așa cum anunța Giurgiu News ceva mai devreme, polițiștii și procurorii au  în vedere o gamă incredibil de largă de infracțiuni, de la proxenetism și contrabandă până la aranjarea unor licitații pentru construcții de drumuri în relație cu giurgiuveni din sfera politică.

Giurgiu News a aflat și primele nume implicate. Potrivit unor surse apropiate cazului, în centrul atenției sunt membrii cunoscutului clan Butoane, ai cărui lideri( Octavian Grecu, fiii săi și rudele apropiate) mai sunt cercetați și în alte dosare gestionate tot de DIICOT, însă aceștia nu  sunt singuri în dosar.

Ar mai fi implicat și sportivul și omul de afaceri cu influență în politică Iulian Brezae, dar și mai mulți alți afaceriști și persoane care orbitează în zona politică și a administrației.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce evenimentele evoluează.

Comunicatul DIICOT îl puteți citi AICI

Lista infracțiunilor avute în vedere de procurori:

realizarea de lucrări de construcţii (asfaltări, drumuri și poduri etc), la standarde necorespunzătoare, folosind în acest scop persoane juridice controlate de către aceștia, prin subcontractarea de lucrări de execuție de la diverse unități administrativ teritoriale prin proiecte cu finanțare prin PNDL(Programul Național de Dezvoltare Locală), câștigate direct de aceștia sau de asociați ai acestora, finanțarea acestora realizându-se cu sume de bani provenite din infracțiuni care erau reintroduse în circuitul financiar licit, iar profiturile astfel obținute fiind însușite în scopuri personale, delapidând în acest demers societățile comerciale tampon folosite.

–       săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism, fiind identificate mai multe situații și referiri la persoane de sex feminin aflate în diverse țări din vestul Europei care se prostituează în beneficiul direct al membrilor grupării infracționale, dar și situații în care membrii grupării înlesnesc practicarea prostitutiției pe teritoriul României, prin identificarea de persoane interesate să beneficieze de servicii sexuale plătite.

–       obținerea unor servicii, avantaje sau alte beneficii necuvenite în diferite demersuri întreprinse în relația cu instituții publice din municipiul Giurgiu, prin folosirea influenței de care se bucură la nivel local liderul grupării dar și de membrii care sprijină gruparea.

–       disimularea deținerii dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și imobile obținute prin mijloace ilicite, prin înscrierea acestora în acte cu sprijinul unor interpuși și efectuarea unor transferuri de proprietate fictive în vederea ascunderii originii reale ale acestora precum și pentru evitarea aplicării unor măsuri de confiscare asupra acestora, prin comiterea de infracțiuni de fals.

–       deținerea și portul cu diferite ocazii, fără drept, a mai multor arme letale cu glonț de către lider, dar și de eșalonul de comandă al grupării de criminalitate organizată și persoanele de încredere, în scopul intimidării membrilor altor grupări infracționale sau altor persoane față de care aveau diverse interese.

–       pregătirea săvârșirii unor infracțiuni de înșelăciune constând în utilizarea unor mijloace și metode de trișare la jocurile ilegale de noroc organizate în diferite orașe ale țării la care participă membrii grupării.

–       asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu țigarete din Bulgaria, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.

–       asocierea în vederea realizării infracțiunii de contrabandă cu monede din aur din Turcia, ce urmau a fi valorificate pe teritoriul României, atât direct cât și prin interpuși.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER