18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PERCHEZIȚII LA ”RECUPERATORII DE DEȘEURI”

Marți, 18 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, Serviciului Criminalistic și cei din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 2 Comana au desfășurat o acțiune, în comuna Vărăști, județul Giurgiu, pentru punerea în executarea a două mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea prevederilor legale în domeniul protecției mediului.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor, au fost indisponibilizate aproximativ 5 tone de deșeuri din cupru, cu privire la care există suspiciunea că provin din activități infracționale, fiind ridicate, totodată, probe de sol în vederea expertizării.

De asemenea, persoanele vizate sunt bănuite ca ar fi incendiat deșeurile, pentru extragerea cuprului și totodată ar fi ingropat deșeuri provenite din dărămături, în schimbul unor sume de bani.

În cauză, este constituit un dosar penal în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inițierea sau constituirea unui grup infracțional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă a unui astfel de grup și incendierea oricărui tip de deșeu și/sau substanță sau obiect și eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER