29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PERCHEZIŢII ŞI ARESTĂRI ÎN RÂNDUL TRAFICANŢILOR DE DROGURI GIURGIUVENI

Polițiștii antidrog din Giurgiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea cu procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de substanțe cu efect psihoactiv.

Au fost efectuate 12 percheziții, fiind ridicate 200 de grame de substanțe cu efect psihoactiv, iar 4 persoane au fost reținute și ulterior arestate preventiv.

La data de 19 decembrie a.c., polițiștii antidrog din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, au efectuat 12 percheziții simultane, în municipiul Giurgiu, la locuințele membrilor unei grupări infracționale specializată în trafic de substanțe cu efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate aproximativ 200 de grame de substanțe cu efect psihoactiv, precum și 17 cartușe de vânătoare calibru 12 mm., deținute în mod ilegal.

La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, fiind folosit și un câine antidrog din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

10 persoane au fost conduse la audieri, la sediul D.I.I.C.O.T.  – B.T. Giurgiu, 4 dintre acestea fiind reținute și ulterior arestate preventiv.

Membrii grupării sunt bănuiți că ar fi procurat substanțele cu efect psihoactiv din municipiile Galați și Constanța, după care le-ar fi transportat pe cale rutieră, disimulate, pentru a le distribui consumatorilor din municipiul și din județul Giurgiu.

Ocazional, aceștia s-ar fi manifestat violent față de consumatorii dependenți care întârziau plata.

Pentru a transporta drogurile, membrii grupării le-ar fi disimulat în scutecele bebelușilor, în lenjeria lor intimă dar și în interiorul autovehiculelor.

Astfel, după efectuarea perchezițiilor, polițiștii au ridicat și indisponibilizat un autoturism folosit la transportul substanțelor interzise.

Toți cei în cauză sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea cu intenție, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive – anunţă Poliţia Giurgiu.

 

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER