19 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PERICOL LA SCHITU: CISTERNĂ CU SODĂ CAUSTICĂ, RĂSTURNATĂ

O autocisternă bulgărească încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat joi pe DN 5 B, la ieşirea din localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, pe sensul de mers spre localitatea Ghimpaţi.

Pompierii din cadrul ISU Giurgiu au asigurat zona deoarece soda caustică s-a scurs pe carosabil.

„În această dimineaţă ISU Giurgiu a fost anunţat prin 112 să intervină pe DN 5 B la ieşirea din localitatea Schitu, pe sensul de mers spre Ghimpaţi, pentru că o cisternă încărcată cu sodă caustică, condusă de un şofer bulgar, s-a răsturnat. La faţa locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenţie Mihăileşti cu o autospecială cu apă şi spumă. Şoferul, cetăţean bulgar, s-a autoevacuat din cabina cisternei răsturnate şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

La faţa locului au ajuns şi echipaje de poliţişti care fac cercetări pentru a stabili cauzele şi condiţiile în care s-a produs accidentul, iar pompierii asigură măsurile PSI.

Autorităţile române au luat legătura cu firma bulgărească ce efectua transportul şi la locul accidentului este aşteptată o altă cisternă pentru preluarea încărcăturii şi o macara de mare tonaj pentru a repune cisterna răsturnată pe roţi.

La faţa locului au sosit şi echipaje ale Gărzii de Mediu Giurgiu.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER