27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PERIOADĂ AGITATĂ PENTRU POMPIERI: TREI INCENDII ÎN MAI PUȚIN DE 24 DE ORE

Începutul week-endului a adus pompierilor o serie de intervenții, în mai multe zone ale județului.

Două dintre acestea au fost înregistrate vineri noapte:

”Casa unei familii din localitatea Vlașin a fost în pericol, azi-noapte, cel mai probabil din cauza burlanului de evacuare a fumului neprotejat termic față de materialele combustibile din structura peretelui. Din fericire, proprietara a văzut la timp fumul și flăcările care s-au aprins în pod, a cerut ajutorul pompierilor și a încercat să stingă incendiul până la venirea acestora.  

La fața locului s-a deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardeau un perete din paiantă și o grindă din lemn și au acționat rapid astfel încât pagubele să fie cât mai mici.” 

”Un incendiu violent a izbucnit, aseară, într-o gospodărie din localitatea Zorile. Când au văzut flăcările, proprietarii au cerut ajutor.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și Stației Mihăilești, cu două autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o cisternă și o ambulanță SMURD. Aceștia au constatat faptul că ardeau două anexe, în care se aflau centrala termică, un autoturism nefuncțional și alte bunuri. Flăcările au afectat peretele și sageacul din spatele casei, iar o parte din mobilier, electronice și materiale textile s-au deteriorat. 

Din fericire, incendiul nu s-a extins și la restul locuinței. Cel mai probabil acesta a fost provocat de jarul sau scânteile căzute din sistemul de încălzit.”

Nici ziua de sâmbătă nu a fost lipsită de evenimente:

” Un scurtcircuit produs la cablul unui televizor a provocat un incendiu astăzi, în jurul prânzului, într-o casă din satul Brăniștari, comuna Călugăreni.

Când au intrat în dormitor și au văzut ce se întâmplă, proprietarii au cerut ajutor și au încercat să stingă focul, până la sosirea pompierilor.

Ajunși la caz cu o autospecială de stingere, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Călugăreni au constatat faptul că incendiul se manifesta și în pod, unde ardeau grinzi din lemn, pe o suprafață de aproximativ 20 mp.

Aceștia au acționat rapid, astfel încât incendiul să nu se extindă și au reușit să protejeze de flăcări restul casei.

În încăperea în care a izbucnit incendiul au ars un televizor și mobilier, iar din cauza apei s-au deteriorat tavanele casei.

Cel mai probabil, cauza izbucnirii incendiului este un scurtcircuit electric” – anunță reprezentanții ISU Giurgiu.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER