18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PESTA PORCINĂ SE EXTINDE ÎN JUDEŢ, CONTINUĂ MASACRUL PORCILOR DIN GOSPODĂRII

Inspectorii sanitar- veterinari din judeţul Giurgiu acţionează joi în satul Pietrişu pentru uciderea preventivă a tuturor porcilor din gospodăriile populaţiei, după ce în sat au fost confirmate şase focare de pestă porcină.

„În urmă cu aproximativ o săptămână de zile a fost confirmat de Institutul de Diagnostic pentru Sănătatea Animalelor (IDSA) Bucureşti primul focar de pestă porcină africană în satul Pietrişu, judeţul Giurgiu, dar lucrurile au evoluat rapid şi în prezent evoluează şase focare de PPA în localitate, motiv pentru care astăzi am început uciderea porcilor din tot satul. Din estimările efectuate, în două zile vor fi ucişi o sută de porci din gospodăriile populaţiei”, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Giurgiu, Liviu Florescu.

El spune că din primăvară, de la apariţia primelor cazuri de pestă porcină africană în acest an, în judeţul Giurgiu au fost ucişi 246 de porci domestici.

În judeţ evoluează în prezent 22 de focare de PPA la porcii domestici şi sunt avute în vedere 20 de cazuri de PPA la porcii mistreţi în şase fonduri de vânătoare.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER