27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PESTA PORCINĂ – UN RĂZBOI PIERDUT CATEGORIC DE AUTORITĂȚILE DIN GIURGIU

Aproape că nu e zi în care să nu fie anunțate, oficial, noi și noi focare de pestă porcină în județ, astfel că, de la izbucnirea epidemiei – în urmă cu două luni – s-a ajuns acum la peste 30 de focare în Giurgiu.

Cele mai recente sunt cele semnalate la Daia, dar și la Gostinari, boala afectând, deopotrivă, animalele din gospodării, dar și porcii mistreți de pe fondurile de vânătoare.

Iar autoritățile sunt total depășite de situație. Câteva covoare dezinfectante, comunicate și conferințe de presă și porci omorâți (pe unde mai găsesc vreunul, că, de regulă, vestea suspiciunii de pestă se răspândește rapid și oamenii își taie repede animalele, ca să nu rămână fără ele…). La asta se rezumă măsurile împotriva extinderii pestei porcine în județul Giurgiu, măsuri care – clar – sunt zadarnice, în condițiile în care boala se răspândește vertiginos.

Potrivit datelor oficiale, în cele două luni ce au trecut de la apariția primului focar, pesta s-a extins în șapte localități, iar în cinci dintre acestea – Brăniştari, Călugăreni, Comana, Mihai Bravu şi Budeni – au fost omorâți toţi porcii.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER