27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PESTE 11 MILIOANE LEI – VALOAREA UNUI PROIECT IMPLEMENTAT DE CJ LA SPITALUL JUDEȚEAN

11.064.542,07 lei pentru creșterea gradului de performanță a serviciilor medicale furnizate și capacității de management la nivelul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, în contextul crizei sanitare generate de virusul SARS-CoV-2.
✅ Județul Giurgiu, prin Consiliul Judeţean Giurgiu, implementează în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 – Axa Prioritară 9:
,, Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”, Obiectivul de Investiţii 9.1: „Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, Apel: POIM/819/9/1/”Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, proiectul „Dotare medicală performantă pentru STOPare COVID 19 la nivelul județului Giurgiu – CO-STOP”.
🗓 Proiectul este implementat în perioada: 01.02.2020 – 30.04.2021 de Județul Giurgiu în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Giurgiu. În vederea prelungirii duratei de implementare până la data de 31.12.2021, Consiliul Județean Giurgiu a inițiat un act adițional la contractul de finanțare. Rata de finanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională: 100%
❗️Obiectivele specifice ale proiectului:
👉🏻 Creșterea capacității de tratare și monitorizare a pacienților COVID-19 de către personalul medico-sanitar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu prin utilizarea a unui număr de 110 echipamente medicale;
👉🏻 Diminuarea riscurilor de infectare a personalului medico-sanitar și auxiliar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu prin utilizarea de echipamente de protecție, precum si materiale sanitare necesare în contextul crizei COVID-19.
🔬Până la finalul anului 2021 urmează a fi achiziționate și plătite 72 echipamente medicale necesare tratării cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2, echipamente medicale, precum si echipamente de protecție si materiale sanitare ce se vor achiziționa de către UAT Județul Giurgiu pentru Spitalul Județean de Urgență Giurgiu.
Dintre acestea:
– s-a achiziționat si plătit: Gel conductiv – 50 litri;
– în data de 22.03.2021 au fost livrate în vederea recepției cantitative și calitative următoarele echipamente:
1.Monitor pacient, multiparametric – (Monitor pacient, multiparametric, inclusiv EKG, presiune arterială non-invazivă (NIBP), saturație de oxigen (SpO2), ritm respirator (RR), temperatura (TEMP), cu senzori si cabluri ) – 5 buc.
2.Monitor pacient cu EKG – (Monitor pacient, multiparametric, NIBP, SpO2, TEMP, ritm respirator (RR) cu senzori și cabluri, (fara EKG)) -5 buc
3.Ventilator pacient, terapie intensivă – (Ventilator pentru pacient, terapie intensivă, pentru adulți și copii, cu circuite de respirație si interfață pacient) – 1 buc.
4.Ventilator transport pacienți (Ventilator pentru transport pacienții adulți și copii, cu circuite de respirație și interfață pacient) – 1buc.
5.Traductor cardiac (Traductor cardiac cu ultrasunete, portabil, w / linear si pe faze (5.0-7.5 MHz), w / carucior,) – 1 buc.
6.Electrocardiograf (Electrocardiograf, portabil, cu accesorii) – 2 buc.
În perioada imediat următoare vor fi recepționate echipamente noi” – anunță reprezentanții CJ Giurgiu, pe pagina oficială a instituției.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER