6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

PESTE 200 DE ALERGĂTORI, ÎNSCRIŞI ÎN CROSUL TRANSFRONTALIER DE SÂMBĂTĂ

Cu două zile înaintea celeie de-a doua ediţii a crosului transfrontalier Free Spirit Run, oficialitățile române și bulgare s-au reunit, joi 14 septembrie, într-o conferință de presă ce a avut ca subiect desfășurarea în bune condiții a evenimentului de sâmbătă. La întâlnire au participat primarul Nicolae Barbu,  viceprimarul orașului Ruse, Ivan Grigorov, și cei doi președinți ai cluburilor sportive organizatoare, Adonis Puiu, respectiv Evgheni Ignatov.

”Competiția Free Spirit Run este un lucru benefic pentru cele două comunități riverane Dunării, Giurgiu și Ruse. Acest eveniment demonstrează încă o dată faptul că orașele noastre colaborează foarte bine. La nivel internaţional, mai sunt organizate astfel de acțiuni, însă nu transfrontaliere și mai ales între două țări care nu aparțin spațiului Shengen. Este foarte greu să organizezi o astfel de acțiune, mai ales în condițiile actuale, când punctele de trecere ale frontierelor sunt tranzitate de imigranți, existând posibilitatea ca printre concurenți, să fie și persoane care să treacă vama ilegal. ” a declarat primarul Nicolae Barbu.

Startul va fi dat la Ruse la ora 11.00 și premierea la Giurgiu, în fața Teatrului, acolo unde vă așteptam să îi aplaudăm pe alergători.

Din acest motiv, traficul pe Podul Prieteniei va fi oprit sâmbătă, 16 septembrie, între 11.00 și 12.00 și parțial sâmbătă, în oras.

”Avem o deosebită plăcere să participăm la acest semi-maraton, mai ales că startul va fi dat din Ruse.  Ne dorim ca să anul acesta, evenimentul să se bucure de un mare succes, ca și cel de anul trecut, și să predăm ștafeta pentru cea de-a treia ediție, orașului Giurgiu, pentru a da startul. Urăm succes tuturor concurenților, iar cei mai buni să câștige,” a subliniat viceprimarul districtului Ruse, Ivan Grigorov.

La competiţie s-au înscris aproximativ 250 de participanţi, fondul de premiere ridicându-se la 6.000 de euro, bani obținuţi în urma sponsorizărilor, premiile fiind acordate pe categorii de vârste.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER