24 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PESTE 80 DE CAZIERE JUDICIARE AU EFOST ELIBERATE, ZILNIC, ANUL TRECUT LA GIURIGU

Peste 21.000 de caziere judiciare au fost eliberate în anul care a trecut în judeţul Giurgiu, cu o medie a solicitărilor de 82 pe zi.

„De astăzi, Certificatul de cazier judiciar poate fi obţinut online prin platformele ghişeul.ro şi hub.mai.gov.ro după ce Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării au operaţionalizat proiectul pilot privind eliberarea certificatelor de cazier judiciar în sistem electronic care permite eliberarea certificatelor de cazier judiciar pentru persoanele fizice, de cetăţenie română, care nu sunt înscrise în evidenţele Sistemului Naţional de Evidenţă a Cazierului Judiciar Român – ROCRIS. Digitalizarea fluxului de eliberare a certificatului de cazier judiciar permite cetăţenilor obţinerea documentului pe loc, indiferent de locaţia din care solicită eliberarea”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de IPJ Giurgiu.

Acest proiect reprezintă un pas important pentru simplificarea relaţiei dintre Ministerul Afacerilor Interne şi cetăţeni, în beneficiul cetăţenilor.

Proiectul pilot va fi extins, aplicaţia pentru eliberarea electronică a certificatului de cazier judiciar urmând să fie disponibilă atât pentru persoanele fizice care au înscrise menţiuni în cazier, cât şi pentru persoanele juridice din România, până la finalul lunii iulie 2023.

Potrivit IPJ Giurgiu, pe tot parcursul anului trecut, în judeţ au fost eliberate 21.390 de caziere judiciare, cu o medie a solicitărilor de 82 pe zi.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER