21 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PESTE MAI PUŢIN DE O SĂPTĂMÂNĂ, DEBUTEAZĂ „RABLA 2017”. CE NOUTĂŢI ADUCE?

Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor putea fi accesate din 18 mai de către persoanele fizice şi juridice din România, a anunţat, joi, Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului de Mediu.

„Prin Programul Rabla Clasic se vor acorda 6.500 de lei în schimbul unei maşini mai vechi de opt ani, la care, în premieră, se mai pot adăuga 1.700 de lei pentru proprietarii care vor cumpăra maşini hibrid şi 1.000 de lei celor care vor cumpăra maşini cu emisii de cel mult 98 de grame de CO2. Toate acestea pot fi cumulate, în sensul că beneficiarii pot primi toate cele trei componente”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

În ceea ce priveşte Programul Rabla Plus „se vor da 10.000 de euro (aproximativ 45.000 de lei) beneficiarilor care vor cumpăra maşini 100% electrice. Ca noutate, beneficiarii nu trebuie să aducă la schimb o maşină veche pentru a ccesa Programul Rabla Plus, dar dacă vor aduce una, mai veche de opt ani, atunci la cei 10.000 de euro se vor adăuga şi cei 6.500 de lei prin Rabla Clasic”, a explicat Gavrilescu.

 Preşedintele AFM, Cornel Brezuică, a declarat că bugetul Programului Rabla Clasic este, pentru 2017, de 180 de milioane de lei, iar cel pentru Rabla Plus este de 45 de milioane de lei. „Acest buget total este mai mare cu 30% faţă de cel alocat în 2016”, a precizat Brezuică.

„Luni şi marţi vom încheia contractele cu producătorii şi dealerii auto înscrişi în aceste programe, apoi miercuri vom centraliza toate datele, iar de joi, 18 mai, românii – persoane fizice şi juridice – se pot prezenta la dealeri/producători pentru a intra în posesia voucherelor. Tot ca o noutate, aceste programe sunt multianuale, se desfăşoară pe următorii trei ani, iar în 2017 sesiunea de accesare va fi deschisă până la data de 15 decembrie”, a mai spus preşedintele AFM.

www.mediafax.ro

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER