27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PIERDE PSD-UL PRIMĂRIA GIURGIU?

Este un scenariu tot mai plauzibil, în condițiile în care primarul Nicolae Barbu afirmă că ar putea părăsi partidul. Totul a pornit de la deja celebrele alegeri din 13 septembrie, alegeri despre care – chiar dacă au fost validate de CEx-ul național al PSD – Nicolae Barbu – în calitatea sa de președinte al Organizației municipale a partidului – continuă să susțină că nu au fost statutare.

Nicolae Barbu a declarat, într-o conferință de presă susținută miercuri, că ”întorcerea la 180 de grade” a lui Niculae Bădălău, care, în ultimul moment a ”trecut cu arme și bagaje” din tabăra contestatarilor în cea a președintelui Liviu Dragnea și, mai apoi, numirea lui Bădălău în comisia ce analizează activitatea Guvernului pare ”un aranjament politic cusut cu ață strălucitor de albă”.

Nicolae Barbu nu renunță la ideea că alegerile din organizația județeană PSD au fost nestatutare și, în aceste condiții, declară că este foarte posibil să părăsească partidul, ceea ce ar însemna că PSD pierde Primăria municipiului.

“Nu sunt politician, politicienii stăpânesc arta compromisului… Din acest motiv, dacă între domnul Liviu Dragnea și Niculae Bădălău s-a făcut un compromis, dacă s-a făcut o concesie în a nu se respecta Statutul PSD, eu nu mă mai regăsesc în acest partid și voi părăsi PSD-ul”, susține primarul Barbu.

El este de părere că nu este corectă ”întorcerea armelor în timpul luptei”, referindu-se la ”mișcarea” făcută de Niculae Bădălău la ședința CEx.

Revenind la alegerile de la Giurgiu, Nicolae Barbu a precizat că au fost depuse două contestații: una la Comisia de Etică și una la Secretariatul general al partidului.

“Aștept un răspuns de la Comisia de Etică, Integritate și Arbitraj, o comisie care se presupune că este neutră, formata din juriști. În funcție de acest răspuns, voi acționa… Dar, dacă în PSD nu se mai ține cont de Statut și fiecare poate face ce vrea, personal, nu mă mai pot regăsi într-o astfel de formațiune politică și, ca atare, voi demisiona”, a declarat Nicolae Barbu.

Și, pentru că, dacă va lua acestă decizie, Barbu va pierde funcția de primar al municipiului, acesta a mai precizat: “Credeți că mandatul de primar m-a făcut să intru în PSD? Vă înșelați! Eu cred în oameni și mai puțin în conducători… Iar atunci când crezi în oameni, nu îi păcălești, iar ei nu îți vor înșela așteptările!”

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER