29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PISTOALE ŞI CARTUŞE CONFISCATE ÎN VAMA GIURGIU

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit și confiscat şapte pistoale cu aer comprimat și 360 cartușe, pe care trei cetățeni români au încercat să le introducă în țară, ascunse într-un autoturism, în spaţiul roţii de rezervă.

În data de 25.10.2017, ora 14.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-au prezentat, pe sensul de intrare în țară, călătorind cu un autoturism înmatriculat în Bulgaria, patru cetățeni români.

Acţionând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse și nedeclarate, în spaţiul destinat roții de rezervă, şapte pistoale cu aer comprimat, calibrul 9 mm, 350 cartușe, calibrul 9 mm și un articol pirotehnic cu 36 de focuri.

Cu ocazia verificărilor specifice a rezultat faptul că bunurile au fost achiziţionate din orașul Ruse – Bulgaria de către trei dintre bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 65 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Bacău, care nu dețineau documentele necesare pentru introducerea acestora în țară. Totodată, aceştia au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că introducerea în țară a armelor şi muniţiei necesită autorizații.

Bunurile, în valoare de 4.500 lei, au fost ridicate în confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de ”contrabandă calificată”,”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării” și ” efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, fapte prevăzute de Legea 86/2006 și Legea 126/1995, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu –

Comisar șef de poliţie Cazacu Danut

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER