29 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PNL GIURGIU: ”GUVERNUL ORBAN – GUVERNUL FONDURILOR EUROPENE!”

PNL a găsit rețeta de succes pentru Dezvoltarea României: fondurile europene. În plină criză de pandemie, Guvernul Orban a reușit să scoată țara noastră din marasmul economic în care să zbătea de ani de zile, prin deblocarea accesării finanțărilor venite de la UE.
În primele opt luni din acest an, Guvernul liberal a reușit să atragă peste 2,6 miliarde de euro, iar până la finalul lunii octombrie, suma va ajunge la 3,2 miliarde de euro.

Ca o comparație, în guvernarea PSD, anul trecut, țara noastră nu a accesat decât un miliard de euro. Astfel, în mai puțin de un an de când se află la putere, PNL a atras de trei ori mai multe fonduri europene decât într-un an de guvernare PSD. De asemenea, în perioada Guvernului PNL, România are cea mai mare rată de absorție a fondurilor europene pe an, de la momentul integrării în Uniunea Europeană.

În același timp, Președintele Iohannis a obținut la Bruxelles un pachet istoric de 80 de miliarde de euro, fonduri europene. Acești bani vor fi atrași în perioada 2021-2027 și vor fi folosiți pentru dezvoltarea României. Cu acești bani ne propunem să construim o infrastructură modernă, să construim spitale regionale și spitale municipale și județene, să investim în educație.

Totodată, putem spune că Guvernul PNL a reușit performanța de a lupta cu coronavirusul, luând măsuri economice pentru prevenirea și combaterea efectelor crizei provocate de covid 19, folosind bani europeni.

Astfel, au fost alocate fonduri europene pentru:
1. Decontarea echipamentelor medicale: 350 milioane euro alocare inițială, plafonul a crescut la 1,2 miliarde euro.
2. Decontarea cheltuielilor cu șomajul tehnic: 300 milioane euro
3.Decontarea stimulentului de risc medical: 120 milioane euro
4.Decontarea cheltuielilor cu salariile asistenților sociali și operaționalizarea unui call-center dedicat persoanelor vârstnice: 17 milioane de euro
5.Capital de lucru pentru IMM-uri și granturi pentru investiții: 1 mld. Euro
6.Deschiderea apelului de proiecte pentru tablete școlare, echipamente de protecție medicală, containere sanitare mobile. Valoare apel de proiecte 225 mil euro.
7.Acordarea de mese calde pentru persoane vârstnice și vulnerabile: 133 milioane euro
8.Acordarea de vouchere pentru rechizite pentru elevii care provin din familii defavorizate: 27 milioane euro
9.Decontarea pachetelor alimentare pentru persoane defavorizate: 250 milioane euro
10.Decontarea și distribuția pachetelor de igienă pentru persoane defavorizate: 35 milioane euro

Echipa PNL Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER