18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PNL GIURGIU: ”SITUAȚIA SALARIILOR DE LA DGASPC – STRICT PE FONDUL INCOMPETENȚEI PREȘEDINTELUI CJ!”

Consilierii județeni ai PNL Giurgiu au identificat o sursă de finanțare pentru a putea încheia temporar situația neplăcută prin care trec salariații DGASPC Giurgiu la fel ca în 2018.

Consilierii PNL au pregătit un proiect de Hotărâre de Consiliu Județean pentru modificarea Hotărârii Consiliului Județean Giurgiu nr. 14 din 14.02.2020 în sensul utilizării excedentului bugetului local ca sursă de finanțare a sistemului de protecţie a copilului şi a centrelor publice pentru persoane adulte cu handicap.

PNL Giurgiu atrage atenția asupra faptului că situația salariilor de la DGASPC Giurgiu este una similară cu cea din 2018 și vine strict pe fondul incompetenței președintelui CJ Giurgiu, care a ales să subfinanteze din nou sistemul de protecție a copilului și a centrelor publice pentru persoanele cu handicap, în condițiile în care legislația în vigoare prevede obligativitatea autorităților publice județene de a aloca, pe lângă sumele repartizate de la bugetul de stat (9.268 mii lei), și sume din venituri proprii, în vederea asigurării funcționării serviciilor sociale.

PNL Giurgiu arată că prin Hotărârea nr. 3/14.02.2020 Consiliul Județean Giurgiu, la propunerea Președintelui Consiliului Județean, a aprobat pentru Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului un buget de 25.276 mii lei. O sumă insuficientă care nu asigură nici măcar acoperirea cheltuielilor înregistrate în anul precedent, care au fost în sumă de 56.481 mii lei.

Mai mult, pentru cheltuielile de personal a fost alocată doar suma de 18.380 mii lei, insuficientă pentru asigurarea salariilor până la sfârșitul anului, ținând cont de faptul că în acest moment nivelul cheltuielilor de personal pentru o lună este de cca 4.200 mii lei.

Este deci o presupunere rezonabilă aceea că președintele CJ Giurgiu nu doar că nu a arătat disponibilitatea de a asigura finanțarea necesară, dar poate că a și acționat cu premeditare în sensul de a genera această situație.

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER