24 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

PNL: GIURGIU – TOT MAI APROAPE DE O INVESTIȚIE PRIVATĂ MAJORĂ

Giurgiu este din ce în ce mai aproape de a primi o investiție privată în valoare totală de aproximativ 300 milioane de euro.

Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) este o companie specializată în producerea de baterii pentru industria auto.

În urma unor întâlniri preliminare cu președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și cu primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, compania și-a manifestat în scris dorința de a colabora cu cele doua instituții în vederea construirii și exploatării la Giurgiu a unei fabrici de baterii.

Investiția va avea o valoare totală estimată de 300 milioane de euro generând în Giurgiu în aproximativ 1000 de locuri de muncă.

În ședința de ieri a Consiliului Județean Giurgiu a fost votat Proiectul de Hotărâre prin care se parafează colaborarea dintre Consiliul Județean și ABEE iar pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului Local al Municipiul Giurgiu va fi supus votului un proiect de Hotărâre pentru aprobarea unui protocol de colaborare între Municipiul Giurgiu și ABEE.

În cursul săptămânii viitoare va avea loc o nouă întâlnire de lucru între reprezentanții ABEE, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, întâlnire în cadrul căreia se va stabili calendarul investiției.

Datorită contribuției decisive avute de prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Dan Motreanu, și de deputatul PNL, Gabriela Horga, ABEE a ales să facă această investiție în municipiul Giurgiu în detrimentul altor două orașe.

PNL GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER