6 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

PNRR ”ADUCE” O CREȘĂ NOUĂ LA GIURGIU

În data de 26 iulie 2022, Primăria municipiului Giurgiu, prin direcția de resort a depus, prin Programul Național de Redresare și Reziliență, cererea de finanțare pentru proiectul ”Proiect tip creșă mică – construirea, echiparea și operaționalizarea unei creșe moderne și eficiente energetic în municipiul Giurgiu”, acesta fiind selectat, de curând, pentru finanțare.

Proiectul presupune construirea unei creșe mici, eficientă energetic, echipată și operaționalizată pe un teren situat pe intrarea Dâmboviței care va deservi 40 de copii, valoarea investinției ridicându-se la 2.005.806,54 euro fără T.V.A, la un curs euro de 4,98 lei, respectiv 9.988.916,57 lei, fără T.V.A.

Investiția propusă conduce la îndeplinirea obiectivului general propus pentru acest apel de proiecte, respectiv, „creșterea capacității sistemului de învățământ pentru serviciile de educație timpurie antepreșcolară, prin construirea, echiparea și operaționalizarea a 110 creșe eficiente energetic, care vor deservi aproximativ 4.500 de copii, cu prioritate a celor din comunități marginalizate și grupurilor vulnerabile.

În municipiul Giurgiu sunt identificate în Atlasul Zonelor Urbane Marginalizate un număr de 4 zone urbane marginalizate (Camine Dunăreana, Cărămidarii Noi, Rudari, Zona Istru).

La nivelul municipiului este necesară construirea unei creșe, având în vedere faptul că, în prezent funcționează o singură creșă care deservește un număr de 45 copii, iar numărul nou născuților din municipiul Giurgiu este de 1489 în anul 2018, 890 în anul 2019 și 670 în anul 2020.

Primăria municipiului Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER