21 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA ANIMALELOR, ÎN ACȚIUNE…

În această dimineață, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Giurgiu au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în comuna Florești-Stoenești, județul Giurgiu, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau a altor scopuri necurative, respectiv cuparea urechilor.

În urma efectuării percheziției domiciliare, polițiștii au descoperit, la domiciliul unui bărbat de 28 de ani,12 exemplare canine, din categoria câinilor periculoși, dintre care asupra a 2 exemplare canine ar fi fost efectuate intervenții chirurgicale de modificare a aspectului unui animal.

În continuare, se efectuează cercetări pentru probarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de intervenții chirurgicale destinate modificări aspectului unui animal sau a altor scopuri necurative, prevăzută de Legea nr.205/2004 privind protecția animalelor.

Polițiștii au aplicat 4 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor O.U.G nr.55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi și O.U.G nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției orașului Bolintin-Vale, Serviciului Acţiuni Speciale și a reprezentanților D.S.V.S.A Giurgiu.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER