29 februarie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA DE FRONTIERĂ A DAT O NOUĂ LOVITURĂ

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 3.600 articole textile, de încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, pe care patru persoane (doi cetățeni turci, un cetățean român și un cetățean bulgar) au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 19-20.06.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control patru autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în cala și în interiorul acestora, cantitatea totală de 3.666 articole textile, de încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt doi cetățeni turci, un cetățean român și un cetățean bulgar, cu vârste cuprinse între 27 și 56 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le face cadou rudelor sau pentru a le comercializa, deși nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 211.250 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

 

 Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Comisar șef de poliție Dănuț Cazacu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER