19 mai 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA DE FRONTIERĂ ANUNȚĂ ÎNCĂ O CAPTURĂ DE BUNURI CONTRAFĂCUTE

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Giurgiu au efectuat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului cu produse contrafăcute, în urma căreia au fost descoperitepeste 900 de bunuricu numele și însemnele unor mărci cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute,pe care trei cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în țară.

 

În ultimele 48 de ore, în baza analizei de risc specifice, pe sensul de intrare în țară, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport.

Cu ocazia verificărilor amănunțite efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit în trei autocare ce aparțineau unor firme de transport persoane,cantitatea totală de 922 diverse produse constând în articole de vestimentație,încălțăminte și parfumerie, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră giurgiuveni au stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni români cu vârste cuprinse între 28 și 49 de ani, aceștia fiind pasageri în autocarele ce circulau pe ruta Turcia- România. Cei trei cetățeni români intenționau să introducăbunurile în România în vederea comercializării.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de aproximativ 208.950 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art.102, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificările și completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER