9 decembrie 2023

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA DE FRONTIERĂ: BUNURI CONTRAFĂCUTE ÎN VALOARE DE 280.000 DE LEI, CONFISCATE ÎN VAMA GIURGIU

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, peste 1.200 bunuri susceptibile a fi contrafăcute, constând în articole vestimentare, articole de încălţăminte și articole de marochinărie,  toate purtând însemnele unor firme consecrate.

În data de 21.07.2022, în jurul orei 03.30, polițiștii de frontieră giurgiuveni au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, un ansamblu rutier, condus de un cetățean bulgar, în vârstă de 50 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole textile pe ruta Turcia-Belgia.

În urma efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au constatat că semiremorca se poate deschide pe lateral, aproximativ 1 metru fără ca sigiliul vamal să fie rupt. A fost efectuat controlul amănunțit al mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, în compartimentul de marfă, mai multe cutii de carton ce conțin articole vestimentare inscripționate cu numele unor firme protejate, susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, colegii nostri împreună cu reprezentanți din cadrul Direcției Regionale Vamale București au procedat la desigilarea mijlocului de transport. În urma inventarierii bunurilor, a rezultat cantitatea de 1.241 bunuri susceptibile a fi contrafăcute.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru aceste produse.

Bunurile, în valoare de 281.600 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, se efectuează cercetări față de cetățeanul bulgar, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”.

IPTF GIURGIU

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER