8 septembrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA DE FRONTIERĂ DĂ O NOUĂ LOVITURĂ: BUNURI DE 500.000 DE LEI, CONFISCATE ÎNTR-O SINGURĂ ZI

Polițiștii de frontieră români și bulgari din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unui autocamion și a unui autoturism, aproximativ 1.687 de bunuri, purtând însemnele unor mărci cunoscute şi care prezentau suspiciuni de contrafacere, în valoare de peste 500.000 lei.

În data de 19.07.2024, la diferite interval de timp, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Ruse, s-au prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetățean turc care se afla la volanul unui autocamion, transportând țevi metalice pe ruta Turcia-Polonia, și un cetățean român care conducea un autoturism.

În urma efectuării controlului de frontieră asupra celor două mijloace de transport, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români și bulgari a constatat că sistemul de închidere al semiremorcii permitea introducerea bunurilor fără a deteriora sigiliul vamal.

Cu ocazia deschiderii compartimentului de marfă, au fost descoperite în interior aproximativ 1580 articole de parfumerie, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, care prezentau suspiciuni de contrafacere.

De asemenea, în portbagajul autoturismului au fost descoperite în bagajele personale ale șoferului, 107 articole de îmbrăcăminte și încalțăminte, toate fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Produsele, în valoare totală de aproximativ 506.400 lei, dacă ar fi fost comercializate ca bunuri de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, față de cei doi șoferi poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

ITPF GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER