27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA ECONOMICĂ GIURGIU DĂ O NOUĂ LOVITURĂ MAFIEI CONTRABANDIȘTILOR

Este vorba despre o acțiune sub acoperire a unui ofițer de la ”Economic”, ce a dus la destructurarea unei rețele de contrabandiști, care se folosea de bani falși.

Întreaga poveste este relatată de jurnaliștii de la libertatea.ro:

Chiar dacă nu erau la prima afacere, între două grupări de interlopi din București a intrat vrajba și unii dintre mafioți au încercat să le dea partenerilor de fărădelegi o grea lovitură. Mai ceva ca-n filme. Interlopii au vrut să-și țepuiască rivalii cu zeci de mii de lei de ”jucărie”! Adică cu niște hârtii tipărite, fără nici o valoare, folosite la jocurile de tip ”Monopoly”, similare cu bancnotele de 100 de lei cu care ar fi intenționat să plătească pentru un transport de 90.000 de țigarete de contrabandă. Tranzacția a fost demascată de un ofițer de la IPJ Giurgiu infiltrat în afacere.

Între cele două grupări, lucrurile erau trasate, de multă vreme, extrem de clar. Unii dintre interlopi – membrii clanului Robe -,  aduceau țigări de contrabandă din Republica Moldova, iar ceilalți, partenerii lor de afaceri – clanul Auraru -, le preluau en-gros pentru a le distribui pe piețele negre din București și județul Giurgiu. Până acum câteva zile, între cele două rețele de contrabandiști totul a decurs conform înțelegerilor și toată lumea era mulțumită. Numai că ceva s-a întâmplat și cei care își asumaseră rolul de distribuitori ai țigărilor pe piețele negre din București și Giurgiu au încălcat pactul și au vrut să-și țepuiască rivalii precum în filmele cu mafioți.

Pentru a prelua cel mai ”proaspăt” transport adus din Republica Moldova, adică 90.000 de țigarete de contrabandă, cele două părți s-au întâlnit zilele trecute, undeva, în Sectorul 5 al Capitalei, pe teritoriu comun. Unii au adus marfa, iar ceilalți, așa cum s-au înțeles cei aproape 24.000 de lei. Ceea ce nu știau furnizorii din clanul Robe era că în tranzacția ilegală gruparea Auraru avea de gând să le dea o mare lovitură. Adică să le cumpere marfa de contrabandă cu  bani falși, mai bine spus de ”jucărie”, precum cei de la jocurile ”Monopoly”!

”Tranzacția nu a mai avut loc pentru că ofițerul infiltrat în afacere a dat semnalul și s-a intervenit. Cei care urmau să preia marfa de contrabandă (n.r. membrii grupării Auraru) veniseră cu niște hârtii fără nici o valoare. E vorba de 237 de bilete asemănătoare cu bancnotele de 100 de lei. Cu ele voiau să cumpere cele 4.500 de pachete de țigări de contrabandă Rothmans, Hilton și Ashima aduse din Republica Moldova”ne-au spus surse judiciare.

Planul de rezervă: tâlhăria cu mână armată

Însă, povestea tranzacției ce urma să fie încheiată mai ceva ca-n filme cu bani de ”jucărie”, fără valoare, nu s-a încheiat aici. Polițiștii de la IPJ Giurgiu aveau să afle că indivizii care voiau să le dea țeapă partenerilor lor de fărădelegi aveau chiar și un plan de rezervă în cazul în care le-ar fi fost demascate intențiile.

”Aveau la ei cuțite și chiar un pistol din plastic, de jucărie. Cu ele voiau să-și amenințe rivalii în cazul în care s-ar fi depistat că banii nu sunt reali. Aveau de gând să-i tâlhărească și, sub ameninare, să le ia toată marfă fără să le mai dea nici un ban”, ne-a dezvăluit sursa citată.

Una dintre cele trei mașini confiscate de la contrabandiști

Șase dintre interlopi au ajuns în arest. Banii de ”jucărie” și marfa au fost confiscate

După flagrantul organizat ca la carte de ofițerii giurgiuveni, șase indivizi au ajuns în arest. Patru din gruparea Auraru și doi din cea a lui Robe, sub acuzațiile de contrabandă cu țigări și tentativă la înșelăciune, în funcție de participarea fiecăruia dintre ei la afacere.  Firește, ei 24.000 de lei de ”jucărie”, cele 90.000 de țigări, dar și trei autoturisme folosite la contrabandă au fost confiscate de investigatori.”

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER