13 aprilie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA FACE BILANȚUL ”BLOCADEI DE WEEK-END”

În perioada 21-23 iulie a.c., în cadrul acțiunii BLOCADA, desfășurată în sistem integrat, polițiștii giurgiuveni și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu au fost alături de cetățeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc, pentru combaterea consumului de droguri, precum și pentru  informarea acestora cu privire la adoptarea unei atitudini responsabile și preventive.

 

Activitățile și controalele au vizat prevenirea și combaterea infracțiunilor comise cu violență, a tâlhăriilor, a infracțiunilor de furt din buzunare, dar și monitorizarea situațiilor conflictuale și aplicarea măsurilor legale care se impun.

 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 455 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 151.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 31 de permise de conducere( pentru depășirea limitei de viteză, conducere sub influența alcolului, conducere agresivă) și au retras 23 de certificate de înmatriculare (ITP expirat, defecțiuni tehnice, folii neomologate).

 

Astfel, dintre cele 455 de sancțiuni contravenționale, 74 au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice și pentru adresarea de injurii, de natură a tulbura ordinea și liniștea publică.

 

În acest context, au fost legitimate 1512 persoane, verificate 40 de societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, au fost verificate 853 de vehicule, fiind testați cu aparatul etilotest 354 de conducători auto și cu aparatul drugtest 29.

 

Reamintim faptul că polițiștii giurgiuveni desfășoară permanent acțiuni în vederea prevenirii și combaterii tuturor faptelor de natură penală sau contravențională!

 

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER