18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA GIURGIU – ”RECOLTĂ” BOGATĂ DUPĂ O RAZIE ÎN JUDEȚ

În noaptea de 28 spre 29 septembrie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu au desfășurat o acțiune de amploare, în sistem integrat, având ca scopul prevenirea și combaterea faptelor antisociale și asigurarea siguranței cetățenilor.

Activitățile au vizat identificarea persoanelor suspectate de implicare în activități ilegale sau care se sustrag urmăririi penale, prevenirea și combaterea traficului și a consumului de droguri, reducerea riscului rutier și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică.

În cadrul activităţilor derulate, au fost legitimate prin intermediul aplicației e-DAC peste 220 de persoane și au fost verificate aproximativ 270 de vehicule și 22 de societăți comerciale.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 59.420 de lei, 27 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Lergii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Astfel, cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, adresarea de injurii, de natură a tulbura ordinea și liniștea publică, dar și pentru servirea băuturilor alcoolice în localurile publice, a consumatorilor aflați în vădită stare de ebrietate. Astfel, a fost suspendată pentru 30 de zile activitatea unei societăți comerciale.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 14 conducători auto.

Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, potrivit legii.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice 13 vehicule care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, certificatele de înmatriculare ale acestora au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

În cursul desfășurării raziei, în jurul orei 19.20, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr.4 Ghimpați au depistat în localitatea Copaciu, județul Giurgiu, un bărbat, de 36 de ani, din localitatea Valea Plopilor, urmărit la nivel internațional, pe numele căruia era emis de către autoritățile bulgare un mandat de arestare preventivă.

De asemenea, polițiștii au oprit pentru control, pe strada Republicii, din orașul Bolintin Vale, un autoturism, la volanul căruia se afla un tânăr, de 20 de ani, din județul Ilfov.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, a rezultat faptul că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce pe drumurile publice.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Totodată, în municipiul Giurgiu, a fost oprit pentru control un autoturism, condus de către un tânăr, de 23 de ani, din aceeași localitate. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul în cauză a fost condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de sânge, cercetările fiind continuate de către polițiști.

Aceste activități fac parte dintr-o serie de acțiuni desfășurate de polițiști pentru a combate diferitele încălcări ale legii și au rolul de a preveni orice formă de infracționalitate.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu vor lua, în continuare, toate măsurile necesare pentru protejarea cetățenilor și menținerea ordinii publice.

IPJ GIURGIU

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER