27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIŢIA, ÎN CĂUTAREA DEŢINUTULUI ELIBERAT DIN GREŞEALĂ DIN PENITENCIARUL GIURGIU

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu, Cristian Şuţă, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că instituţia s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal in rem pentru neglijenţă în serviciu după ce, pe canalele media, a apărut informaţia că un deţinut de la Penitenciarul Giurgiu a fost eliberat din greşeală şi nu a fost găsit pentru a fi reîncarcerat.

”La nivelul IPJ Giurgiu, în data de 1 noiembrie, a fost primită o solicitare de reîncarcerare a unui bărbat în vârstă de 28 de ani din localitatea Bolintin Vale, judeţul Giurgiu. Poliţiştii din localitate au efectuat activităţile specifice şi în aceeaşi zi l-au găsit pe bărbat la domiciliu, l-au ridicat şi l-au predat poliţiştilor de la investigaţii criminale, ulterior acesta fiind depus la Penitenciarul Giurgiu”, a menţionat reprezentantul IPJ Giurgiu.

El a spus că, după respectivul eveniment, au apărut informaţii în mass-media că de la Penitenciarul Giurgiu au fost eliberaţi alţi doi bărbaţi, din alte judeţe, pentru care, de asemenea, fuseseră emise ordine de reîncarcerare, iar unul dintre aceştia, din Vaslui, nu a fost găsit pentru a fi predat autorităţilor competente.

”În această situaţie, IPJ Giurgiu s-a sesizat din oficiu şi a fost deschis, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu, dosar penal in rem pentru neglijenţă în serviciu”, a declarat Cristian Şuţă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Dănuţ Cazacu, a declarat, pentru AGERPRES, că poliţiştii de frontieră desfăşoară ”activităţi specifice” pentru depistarea celui căutat ”în momentul în care acesta este dat în consemn la frontieră”.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER