27 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIŢIA LOCALĂ – CONTROALE ŞI AMENZI ÎN GIURGIU

46 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.450 lei -este bilanțul acțiunii desfășurate săptămâna trecută de agenții Poliției Locale în principal împotriva celor care nu respectă prevederile legale privind fumatul în spații închise și interzise de lege și împotriva deținătorilor de animale de companie care nu au carnetul de sănătate al animalului asupra lor, atunci când se află în promenadă și nu întrețin curățenia pe domeniul public.

La capitolul fumat, reglementat de Legea nr. 349/2002A, au fost identificați elevi care fumau în incinta unităților de învățământ (Colegiul Național “Ion Maiorescu”, Liceul Teoretic “Tudor Vianu”, Liceul Teoretic “Nicolae Cartojan”, Liceul Tehnologic „Ion Barbu”), precum și cetățeni care fumau în incinta Spitalului Județean. Au fost aplicate 21 de sancțiuni cu amendă (șase minori și 15 persoane majore) în valoare de 21.450 lei și trei avertismente scrise.

De asemenea, au fost sancționate patru societăți comerciale ce desfășurau activitate de servire a băuturilor în baruri/cafenele/restaurante (terase amenajate la punctele de lucru legal declarate) una dintre ele primind sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației constatate.

Pentru cei care și-au plimbat câinii fără a deține carnetul de sănătate al animalului sau fără a avea asupra lor punguța și măturica pentru ridicarea dejecțiilor patrupedului, așa cum prevede HCLM  nr. 39/2014 privind aprobarea Regulamentului pentru creșterea și deținerea câinilor de domiciliu în municipiul Giurgiu, au fost aplicate șapte avertismente scrise.

Alte fapte de încălcare a legii sancționate de polițiștii locali în această perioadă au vizat:

– HCLM nr. 6/2013 M.C. privind aprobarea obligațiilor și răspunderilor care revin Primăriei Municipiului Giurgiu, instituțiilor publice, agenților economici și cetățenilor pentru buna gospodărire a localităților. Au fost aplicate șase sancțiuni cu amendă în valoare de 1800 lei;

– Legea nr. 61/1991R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Au fost aplicate trei sancțiuni în valoare de 500 de lei;

– HCLM nr. 31/2016 privind aprobarea Regulamentului pentru instituirea unor restricții de circulație în anumite zone ale Municipiului Giurgiu și a Contractului de Colaborare privind eliberarea autorizațiilor de liberă trecere în Municipiul Giurgiu. Au fost aplicate trei sancțiuni cu amendă în valoare de 3000 lei.

Poliția Locală Giurgiu va acționa și în continuare în zona de competență și va sancționa asemenea fapte.

 

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER