18 octombrie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIȚIA RUTIERĂ – 35 ”DINTR-UN FOC”

Reprezentanţii IPJ Giurgiu au anunţat, marţi, că poliţiştii rutieri au reţinut într-o singură, în urma unei acţiuni de control pe drumurile din municipiul reşedinţă, 35 de permise de conducere,12 dintre acestea pentru depăşirea vitezei şi două pentru consumul de substanţe psihoactive, fiind şi aplicate 207 sancţiuni contravenţionale.

„Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au organizat în ultimele 24 de ore o acţiune pe raza municipiului Giurgiu care a vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoanele aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive.

De asemenea, acţiunea a continuat pe DN 5C, Giurgiu – Găujani, pe linia prevenirii şi combaterii încălcării regimului legal de viteză. Au fost folosite aparatele etilotest şi drugtest pentru depistarea şi sancţionarea conducătorilor autovehiculelor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Astfel, în urma acţiunii, au fost constatate patru infracţiuni la regimul rutier, au fost aplicate 207 sancţiuni contravenţionale şi reţinute 35 de permise de conducere, dintre care 12 pentru depăşirea vitezei, patru pentru conducere sub influenţa alcoolului, două pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive, nouă pentru neacordarea priorităţii pietonilor, patru pentru depăşire neregulamentară şi patru pentru alte abateri”, a declarat Emanuela Sârbu.

Ea spune că în cadrul acţiunii poliţiştii au folosit şi aparatul Trucam, astfel fiind reţinute cele 12 permise de conducere pentru depăşirea vitezei.

Cei doi tineri care au rămas fără permis de conducere pentru că se aflau sub influenţa substanţelor psihoactive sunt din municipiul Giurgiu, au vârste de 30 de ani şi au fost prinşi conducând pe străzi din oraş.

Potrivit IPJ Giurgiu, acţiunile vor continua şi în perioada următoare şi vor viza şi indisciplina pietonală, abaterile bicicliştilor, viteza neadaptată la condiţiile de drum sau neregulamentară, neacordarea de prioritate vehiculelor, neacordarea de prioritate pietonilor şi folosirea telefonului mobil la volan.

www.agerpres.ro

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER