19 iulie 2024

Distribuie articolul pe

Facebook

POLIŢIŞTII DE FRONTIERĂ AU DAT IAR LOVITURA: CONFISCĂRI DE 3 MILIARDE DE LEI VECHI!

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 6.000 articole textile,  încălțăminte și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care opt cetăţeni români şi turci, au încercat să le introducă ilegal în țară.

În perioada 24-25.01.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe autocare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 6.031 articole textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt şase cetățeni români și doi cetățeni turci, cu vârste cuprinse între 26 şi 62 de ani, pasageri în mijloacele de transport internaţional. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 323.680 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

                                                                 

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

 Comisar şef  de poliţie Cazacu Danut

Distribuie articolul pe

Facebook
GIURGIU WEATHER